Peter Szijjarto: Evoluțiile de pe plan internațional contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Ungaria și Rusia

Peter Szijjarto: Evoluțiile de pe plan internațional contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Ungaria și Rusia

Observăm după foarte mult timp că evoluțiile de pe plan internațional contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Ungaria și Rusia, a declarat luni la Moscova ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, la întâlnirea cu omologul său rus Serghei Lavrov, informează portalul Index.hu.

Șeful MAE ungar, aflat la Moscova pentru a pregăti vizita președintelui rus Vladimir Putin la Budapesta din februarie, a subliniat că relațiile bilaterale au avut mult de suferit din cauza sancțiunilor internaționale, dar că programele bilaterale de cooperare economică — cooperarea regională, investițiile în domenii ca agricultura și construcțiile de mașini — se dezvoltă în bune condiții.

La rândul său, ministrul rus de externe a precizat la primirea omologului său ungar că pe agenda discuțiilor se află și ducerea la bun sfârșit a celor convenite acum un an la Moscova între președintele rus și premierul ungar Viktor Orban. Lavrov a transmis totodată condoleanțe după accidentul de autocar din Italia soldat cu moartea a 16 unguri, în majoritate adolescenți.

Peter Szijjarto a menționat că a așteptat întâlnirea cu Serghei Lavrov nu doar în calitate de ministru, ci și în plan personal și i-a mulțumit pentru mesajul de condoleanțe. Delegația ungară în capitala rusă purta panglici negre, luni fiind decretată zi de doliu național în Ungaria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

3 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

4 Așa o fi?

5 O dare în gât profi...