Peter Szijjarto: Evoluțiile de pe plan internațional contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Ungaria și Rusia

Observăm după foarte mult timp că evoluțiile de pe plan internațional contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Ungaria și Rusia, a declarat luni la Moscova ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, la întâlnirea cu omologul său rus Serghei Lavrov, informează portalul Index.hu.

Șeful MAE ungar, aflat la Moscova pentru a pregăti vizita președintelui rus Vladimir Putin la Budapesta din februarie, a subliniat că relațiile bilaterale au avut mult de suferit din cauza sancțiunilor internaționale, dar că programele bilaterale de cooperare economică — cooperarea regională, investițiile în domenii ca agricultura și construcțiile de mașini — se dezvoltă în bune condiții.

La rândul său, ministrul rus de externe a precizat la primirea omologului său ungar că pe agenda discuțiilor se află și ducerea la bun sfârșit a celor convenite acum un an la Moscova între președintele rus și premierul ungar Viktor Orban. Lavrov a transmis totodată condoleanțe după accidentul de autocar din Italia soldat cu moartea a 16 unguri, în majoritate adolescenți.

Peter Szijjarto a menționat că a așteptat întâlnirea cu Serghei Lavrov nu doar în calitate de ministru, ci și în plan personal și i-a mulțumit pentru mesajul de condoleanțe. Delegația ungară în capitala rusă purta panglici negre, luni fiind decretată zi de doliu național în Ungaria.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară