Peter Szijjarto: Presiunea exercitată de Comisia Europeană sporeşte riscurile migraţiei

Peter Szijjarto: Presiunea exercitată de Comisia Europeană sporeşte riscurile migraţiei

Riscurile implicate de migraţie sunt agravate de ''presiunea puternică'' exercitată de Comisia Europeană ''pentru a promova procesul migraţiei'', a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE, desfăşurată luni la Luxemburg, transmite MTI.

''O situaţie incertă în Afganistan şi evenimentele din Libia implică un risc grav pentru Europa în termeni de presiune a migraţiei asupra continentului'', a spus Szijjarto.

Potrivit acestuia, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, vizează ''legalizarea migraţiei mai degrabă decât stoparea ei''.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că măsurile luate de comisarul european Avramopoulos sunt îndreptate exclusiv spre aducerea cât mai multor migranţi în Europa.

Circa 70.000 de migranţi se află în prezent în Grecia, ţară care anul acesta a trecut din nou în faţa Spaniei la numărul de sosiri clandestine ale migranţilor în UE. Conform Frontex, în primele două luni ale anului au intrat în Grecia circa 5.500 de migranţi, cu o treime mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!