Petre Roman cere conducerii Camerei să ia măsurile procedurale pentru a-și relua mandatul de deputat

Petre Roman a solicitat marți Biroului permanent al Camerei Deputaților să ia măsurile procedurale pentru a-și relua mandatul de deputat, după ce Curtea de Apel a decis anularea raportului Agenției Naționale de Integritate care spunea că în 2014 a fost în stare de incompatibilitate.

Petre Roman a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare în care arată că, având în vedere sentința pronunțată de Curtea de Apel București, la data de 22.04.2016, prin care instanța a admis contestația sa și a anulat raportul de evaluare emis de ANI, solicită demersurile necesare pentru introducere pe ordinea de zi, a proximei ședințe de plen, a unui punct de vedere prin care să se ia act de reluarea mandatului său de deputat.

El solicită, de asemenea, să se facă demersurile regulamentare pentru introducerea pe ordinea de zi a proximei ședințe de plen spre adoptare a unui proiect de hotărâre prin care se anulează hotărârea privind vacantarea locului său de deputat.

Potrivit secretarului Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Biroul permanent a trimis solicitarea lui Petre Roman la Comisia juridică spre arhivare, deoarece Curtea de Apel nu a dat o decizie definitivă.

Curtea de Apel București a decis luna trecută anularea raportului întocmit de Agenția Națională de Integritate prin care fostul deputat Petre Roman a fost declarat, în anul 2014, în stare de incompatibilitate. Decizia nu este definitivă, iar ANI poate face recurs.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită