Petre Tobă, pus la dispoziție prin ordin al ministrului Tudorache

Petre Tobă, pus la dispoziție prin ordin al ministrului Tudorache

Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu au fost puși la dispoziție prin ordine ale ministrului Afacerilor Interne, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale față de aceștia.

"Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu au fost puși la dispoziție", se arată într-un comunicat al MAI transmis, luni, AGERPRES.

Conform sursei citate, prin acte administrative emise potrivit competențelor au mai fost puși la dispoziție alți 11 polițiști, față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane — șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale