Petrolierul aflat sub pavilionul Republicii Moldova, lovit de o rachetă rusească, s-ar fi scufundat

Petrolierul aflat sub pavilionul Republicii Moldova, lovit de o rachetă rusească, s-ar fi scufundat

Trupele ruşeşti au lovit nava de 2 ori, de când au invadat Ucraina, prima dată fiind la câteva zile după începerea războiului. La acea vreme, Moldova a declarat că nava avea echipaj rusesc şi că doi dintre membrii au fost grav răniţi, scrie Digi24.

Nava a plutit în derivă fără echipaj şi cu mai multe resturi de motorină la bord, potrivit armatei ucrainene. Aceasta a fost lovită a doua oară joi, iar imaginile din satelit arată că s-a scufundat, lasând în urmă o pată mare de petrol.

MV Millennial Spirit este o navă comercială cisternă aflată sub pavilionul Republicii Moldova. În timpul invaziei Rusiei în Ucraina din februarie 2022, nava a fost lovită de un obuz în timp ce naviga în apele neutre din Marea Neagră, nu departe de Odesa.

Nava este al doilea vas comercial lovit de un priectil de la începutul războiului din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”