Peugeot 3008, desemnată mașina europeană a anului

Peugeot 3008, desemnată mașina europeană a anului

Modelul 3008, 4x4 urban al constructorului francez Peugeot, a primit luni titlul de "Car of the Year", mașina europeană a anului, în ajunul deschiderii pentru presă a celei de-a 87-a ediții a Salonului auto de la Geneva care se desfășoară în perioada 9 - 19 martie, relatează AFP.

Este o veste bună pentru PSA, care regrupează mărcile Peugeot, Citroen și DS.

Modelul 3008 îi urmează astfel lui Astra Opel, care a câștigat acest premiu în 2016, unul dintre cele mai prestigioase ale industriei auto europene.

Peugeot 3008 devine astfel primul SUV care primește această distincție, fapt ce ilustrează o evoluție a gusturilor. Modelele 4x4 urbane și alte tipuri de "crossover" reprezintă acum aproape 30% din piața europeană.

"Suntem, înainte de toate, mândri. Este într-adevăr un moment formidabil pentru noi. Obișnuiesc să spun că la Peugeot că am ajuns din iad în paradis", a declarat directorul general al mărcii, Jean-Philippe Imparato, la primirea premiului.

"Amintiți-vă de 2012, când grupul PSA a avut o pierdere de 5 miliarde de euro", a spus Imparato. "În 2012, ne-am spus că nu se va mai întâmpla niciodată (...) Am decis să investim în acest produs, ne-am promis să revenim, și iată-ne din nou aici", a subliniat el.

Peugeot 3008, ales de un juriu format din 58 de jurnaliști de profil din Europa, a devansat modelul Alfa Romeo Giulia. S-au mai aflat în cursă pentru câștigarea premiului Citroen C3, Mercedes Classe E, Nissan Micra, Toyota C-HR și Volvo S90/V90.

Celebra marcă a leului a fost deja premiată în 2014 pentru modelul său 308. Premiul pentru mașina anului este decernat din 1964.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria