Pfizer: A treia doză de vaccin va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de-a doua

Pfizer: A treia doză de vaccin va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de-a doua

Compania Pfizer a oferit un termen limită pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID. CEO-ul Pfizer a spus că a treia doză va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţii de coronavirus apărute, scrie Mediafax.

Albert Bourla spune că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni. Pe baza acestor date a fost luată decizia de a elimina obligaţia purtării măştii în SUA.

Încă de la finele lunii februarie, Pfizer şi BioNTech anunțau că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

În luna aprilie au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Tot atunci, Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în 2022. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

În acelaşi timp, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa