PÎCCJ a decis efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian Pomohaci pentru evaziune fiscală

PÎCCJ a decis efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian Pomohaci pentru evaziune fiscală

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus miercuri efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian Pomohaci pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (11 acte materiale).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, procurorii au dispus şi instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune, cât şi pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

PÎCCJ arată că, din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada ianuarie 2012 - octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, cântăreţul de muzică populară a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate.

''În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile deţinute. Aceasta a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale'', se precizează în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria