PÎCCJ: Cinci polițiști de frontieră din Brăila, trimiși în judecată pentru fapte de corupție

PÎCCJ: Cinci polițiști de frontieră din Brăila, trimiși în judecată pentru fapte de corupție

Cinci angajați ai Sectorul Poliției de Frontieră Brăila au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Viorel Negoiță, Tudorel Corbu, Paul Sterian, Leonard Carapcea și Angheluță Andrei sunt acuzați de fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului, abuz în serviciu și obținerea unui folos material pentru sine sau pentru altul, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) transmis marți AGERPRES.

"În cursul anului 2014, în calitate de angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, în urma efectuării unor activități de depistare la braconaj piscicol, inculpații și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu cu consecința obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite și a vătămării intereselor legale ale instituției ai căror angajați erau", se precizează în comunicat.

Cei cinci mai sunt acuzați că, în aceeași perioadă, au întocmit înscrisuri oficiale în care au atestat împrejurări necorespunzătoare realității cu privire la persoanele depistate, locul depistării, uneltele de pescuit folosite și cantitatea de pește braconat. Inculpații au folosit acele înscrisuri, împiedicând tragerea la răspundere penală a unora dintre persoanele depistate la braconaj piscicol.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Brăila.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale