Pichet al sindicaliștilor Federației Sanitas la Ministerul Sănătății

Pichet al sindicaliștilor Federației Sanitas la Ministerul Sănătății

Sindicaliștii Federației Sanitas vor picheta marți, între orele 11:00 - 13:00, sediul Ministerului Sănătății, din cauza neînceperii negocierilor privind noul contract colectiv de muncă la nivel de sector.

"Contractul colectiv de muncă este documentul care reglementează relațiile de muncă, drepturile și îndatoririle specifice sistemului sanitar pentru toate categoriile profesionale. Totodată, reglementează și timpul de muncă, timpul de odihnă, formarea profesională, dreptul la concediul de odihnă și concediul fără plată, asigurarea echipamentelor de protecție etc", se menționează într-un comunicat postat pe site-ul Sanitas.

Actualul contract colectiv în sector expiră pe 31 decembrie 2016.

Sindicaliștii Sanitas au mai protestat la Ministerul Sănătății și pe 22 și 29 noiembrie, în același interval orar, respectiv 11:00 — 13:00.

De asemenea, sindicaliștii din Sănătate, membri ai Federației Sanitas, au declanșat în data de 31 octombrie o grevă generală în toate spitalele din țară, ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare. Marți, 1 noiembrie, conducerea Sanitas a anunțat suspendarea temporară a acțiunilor de protest.

Ministerul Muncii a transmis Federației Sanitas că demersul sindical nu îndeplinește condițiile legale pentru declanșarea conflictului de muncă, iar Guvernul, prin Ministerul Sănătății, s-a adresat instanței de judecată competente pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei.

Joi, 3 noiembrie, Tribunalul București a decis că greva Federației Sanitas este ilegală și a dispus încetarea protestului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!