Picturi de Rembrandt și Renoir în valoare totală de 27 de milioane de euro, furate în Italia

Picturi de Rembrandt și Renoir în valoare totală de 27 de milioane de euro, furate în Italia

Două picturi, una de Rembrandt și cealaltă de Renoir, în valoare totală de 27 de milioane de euro, au fost furate în nordul Italiei, potrivit relatărilor apărute miercuri în presa din această țară și citate de DPA.

Doi bărbați i-au făcut mai multe vizite unui dealer de artă din Monza, un oraș de la periferia nordică a orașului Milano, pentru a studia lucrările de artă și a-i câștiga încrederea vânzătorului, a informat ziarul Il Giorno.

În cele din urmă, bărbații i-au cerut dealerului să aducă picturile la o proprietate de lux din centrul orașului pentru a finaliza tranzacția.

După ce a fost semnat un acord de vânzare, fără a fi înmânați banii, cei trei bărbați au sărbătorit momentul servind o cafea.

Hoții au invocat atunci o scuză pentru a părăsi încăperea — au spus că au nevoie de o tavă pentru ceștile de cafea — și au dispărut cu picturile.

Un purtător de cuvânt al echipei pentru patrimoniu din cadrul poliției a declarat pentru DPA că nu poate comenta relatările apărute în presă din cauza unui ordin judecătoresc în acest sens.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante