Picturi murale obscene ce iscă dispute. Orăşenii semnează petiţii, autorităţile vor să le înlăture - FOTO

Picturi murale obscene ce iscă dispute. Orăşenii semnează petiţii, autorităţile vor să le înlăture - FOTO

O petiţie online pentru a preveni îndepărtarea unei picturi murale cu conţinut explicit din Bruxelles a strâns mii de semnături, evidenţiind un val de artă grafică de stradă în oraşul cunoscut pentru picturile sale murale inspirate din desene animate.

Picturi murale obscene ce iscă dispute. Orăşenii semnează petiţii, autorităţile vor să le înlăture - FOTO

Pictat luna trecută de un artist anonim, în stil poantilist, în alb-negru, desenul unui penis acoperă un perete cu două etaje de pe partea laterală a unei case de locuinţe. La scurt timp după apariţia picturii, membrii consiliului local au votat, la sfârşitul lunii septembrie, pentru ca această operă de artă să fie înlăturată.

Cu toate acestea, o petiţie a locuitorilor din districtul Saint-Gilles din Bruxelles, care doresc pictura murală pe perete, a strâns până acum aproape 3.000 de semnături. "Toată lumea vrea să vadă pictura, cred", a declarat un rezident din Saint-Gilles intervievat de Reuters.

"Oamenii pretind că sunt şocaţi, dar le place. De ce nu ar trebui să nu le placă?" Consiliul local recunoaşte că zidul era ideal pentru arta stradală, şi promite solemn că va găsi un artist care să umple spaţiul după ce penisul desenat este eliminat.

Alte picturi murale explicite din Bruxelles sunt: reprezentări ale actului sexual, şi o femeie care se masturbează. O altă pictură ce ilustrează un anus acoperă un anunţ al producătorului de electrocasnice Zanussi, cu prima literă şi ultimele două litere ale numelui brand-ului acoperite. Desenul graffiti al unei naşteri, care a fost adăugat la începutul lunii octombrie, se află pe cealaltă parte a aceleiaşi clădiri.

MAI MULTE FOTOGRAFII AICI

Darren, un rezident din Bruxelles, care frecventează un restaurant aflat vizavi de fresca ce înfăţişează actul sexual, mărturiseşte frust că îi place muralul, deoarece este unic. "Când te plimbi pe aici şi eşti blocat (în trafic), te uiţi în jur", a spus el. "Nu vezi lucruri de genul asta peste tot, este important să avem lucruri care sunt un pic diferite şi nu pot fi găsite peste tot."

Până la urmă, Belgia şi Bruxelles sunt capitalele în care trăiesc unii dintre cei mai cunoscuţi artişti de desene animate, cum ar fi Herge, care a creat aventurile lui Tintin şi Peyo, dar şi simpaticii Ştrumfi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante