Pieleanu: Refuzul președintelui are probabil la bază elemente ce se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității naționale

Analistul Marius Pieleanu consideră că refuzul președintelui Klaus Iohannis cu privire la propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru ar putea avea la bază "elemente ce se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității naționale".

"Este un refuz care are probabil la bază motive și elemente care se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității și siguranței naționale. Președintele, în mod evident, nu are obligația de a spune care sunt acele motive tocmai pentru că ele fac referire la securitatea și siguranța națională. Refuzul acesta nu pune PSD într-o situație mai specială decât era. Practic, președintele Dragnea poate să propună un alt nume care va fi acceptat de Palatul Cotroceni astfel încât mâine și poimâine (miercuri și joi — n.r.) să se pornească negocieri pentru formarea Guvernului și, dacă Parlamentul se grăbește, putem avea vineri după-amiază chiar un Guvern votat înainte de Anul Nou și care să înceapă activitatea după Anul Nou ca să voteze bugetul țării", a declarat, marți, pentru AGERPRES, Pieleanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu acceptă propunerea PSD — ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…