Pieleanu: Refuzul președintelui are probabil la bază elemente ce se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității naționale

Pieleanu: Refuzul președintelui are probabil la bază elemente ce se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității naționale

Analistul Marius Pieleanu consideră că refuzul președintelui Klaus Iohannis cu privire la propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru ar putea avea la bază "elemente ce se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității naționale".

"Este un refuz care are probabil la bază motive și elemente care se pot constitui în vulnerabilități la adresa securității și siguranței naționale. Președintele, în mod evident, nu are obligația de a spune care sunt acele motive tocmai pentru că ele fac referire la securitatea și siguranța națională. Refuzul acesta nu pune PSD într-o situație mai specială decât era. Practic, președintele Dragnea poate să propună un alt nume care va fi acceptat de Palatul Cotroceni astfel încât mâine și poimâine (miercuri și joi — n.r.) să se pornească negocieri pentru formarea Guvernului și, dacă Parlamentul se grăbește, putem avea vineri după-amiază chiar un Guvern votat înainte de Anul Nou și care să înceapă activitatea după Anul Nou ca să voteze bugetul țării", a declarat, marți, pentru AGERPRES, Pieleanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu acceptă propunerea PSD — ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…

5 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD