Pieţele Gorjului şi Titan 2 - Miniş, închise de ANPC

Pieţele Gorjului şi Titan 2 - Miniş, închise de ANPC

Echipele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au efectuat, marţi, verificări în alte câteva pieţe agroalimentare importante din Capitală şi au decis, în urma neregulilor constatate, închiderea Pieţei Gorjului, precum şi a Pieţei Titan 2 - Miniş, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Neregulile constatate contravin atât legislaţiei în vigoare în domeniul protecţiei consumatorilor, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, potrivit reprezentanţilor ANPC.

Cele două pieţe au fost închise până la remedierea neregulilor, măsura fiind dublată şi de sancţionarea operatorilor economici care deţin pieţele cu amenzi în valoare de 30.000 lei, toate acestea fiind cauzate de nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor).

De asemenea, la Piaţa Veteranilor din sectorul 6 al Capitalei s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei militare nr. 3/2020, iar la Piaţa Crângaşi s-a constatat că nu erau respectate prevederile Ordonanţelor militare (de ex.: deficienţe de marcare a zonei destinate accesului consumatorilor, nespaţierea corespunzătoare dintre tarabe), motiv pentru care operatorul economic care deţine centrul comercial a primit avertisment, iar neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piaţă fiind oprită timp de două ore.

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va continua campania de verificări ocazionată de sărbătorile pascale şi în zilele următoare, pentru a se asigura că prevederile legislaţiei privind drepturile consumatorilor, precum şi cele ale Ordonanţelor militare sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei", se menţionează în comunicat. AGERRPES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....