Piloţi americani răniţi uşor de lasere chineze în Djibouti (Pentagon)

Piloţi americani răniţi uşor de lasere chineze în Djibouti (Pentagon)

Cetăţeni chinezi au vizat în repetate rânduri cu indicatoare laser de tip militar piloţi americani care operau în jurul bazei lor din Djibouti, a informat joi Pentagonul, citat de AFP.

Ministerul american al apărării a adresat o plângere oficială Beijingului şi i-a cerut să ancheteze aceste fapte care datează de câteva săptămâni, potrivit purtătoarei de cuvânt Dana White.

"Este vorba despre fapte foarte serioase", a explicat ea. "Această practică reprezintă un risc real pentru aviatorii noştri", a adăugat Dana White.

Doi piloţi ai unui avion de transport C-130 au suferit răni uşoare la ochi când se pregăteau să aterizeze pe baza din Djibouti, a făcut cunoscut o altă purtătoare de cuvânt, Sheryll Klinkel.

Situată la nivelul aeroportului internaţional din Djibouti, baza Camp Lemonnier este singura instalaţie americană permanentă de pe continentul african. Ea este utilizată în mare parte pentru operaţiuni împotriva terorismului în Africa de Est şi în Yemen.

În 2017, China a deschis o bază navală în Djibouti, la numai câţiva kilometri de americani, unica bază militară de care dispune până în prezent în străinătate.

Dana White a subliniat că este "convinsă" că vinovaţii pentru agresiunile cu aceste lasere de mare putere sunt chinezi.

Oficiali americani au declarat pentru Wall Street Journal că este posibil ca laserul să provină de la baza chineză.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale