Pintea consideră că a fost vorba despre corupţie în cazul cetăţeanului italian care pretindea că este medic

Pintea consideră că a fost vorba despre corupţie în cazul cetăţeanului italian care pretindea că este medic

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că este vorba despre corupţie în cazul funcţionarei de la Direcţia de Sănătate Publică care i-a eliberat codul de parafă cetăţeanului italian care pretindea că este medic.

Ministrul a declarat miercuri că funcţionara de la DSP a răspuns că a făcut gestul din milă.

"Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru, a spus: din milă. Nici eu nu am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă faţă de cine", a afirmat Pintea la postul de radio Europa FM.

Întrebată dacă s-ar putea bănui că este vorba despre corupţie în acel caz, Sorina Pintea a răspuns: "Cu siguranţă, cu siguranţă, este principala bănuială".

Ea a spus că vrea să vadă documentele în cazul cetăţeanului italian şi a spus că există mărturii că acesta a intrat în sala de operaţii.

"Vreau să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ ....", a spus ministrul Sănătăţii.

Italianul care pretindea că este medic a fost depistat de poliţişti în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară, pe la Punctul de Frontieră Curtici, a informat IGPF . AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski