Pisica ta te mușcă? Ce îi lipsește și ce mesaj vrea să-ți transmită, de fapt

Pisica ta te mușcă? Ce îi lipsește și ce mesaj vrea să-ți transmită, de fapt

Dacă aveți acasă o pisică, cu siguranță ați observat, din când în când, un comportament aparent bizar: aceasta vă mușcă! Potrivit experților. Gestul poate avea nenumărate înțelesuri, potrivit Click! .

Pisicile au și comportamente ciudate. FOTO Cristina Stancu

În primul rând, în ceea ce privește pisicile tinere, mușcatul este necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii acestora. Pisicile mici se vor juca foarte des, iar oamenii vor avea „privilegiul” de a servi modului lor în care își dezvoltă instinctele de vânători.

Pisicile își vor folosi des dinții în timp ce se joacă, însă, dacă nu vreți ca ele să continue acest comportament și ca adulți, nu ar trebui să le încurajați, în mod special, să facă asta mereu.

Vor să-și exerseze instinctele

Un alt motiv pentru care pisicile , de data aceasta adulte, ne pot mușca este pentru că nu le oferim modalități de a se juca și a-și consuma energia. La urma urmei, aceste feline rămân vânători înnăscuți, așa că vor avea nevoie de o modalitate de a-și pune în aplicare aceste instincte. Așa că dacă nu le oferiți jucăriile și spațiul necesare, din lipsă de alternative, ele vă vor folosi pe post de jucărie și vă vor „ronțăi” pe îndelete.

Un alt motiv pentru care pisicile ne mușcă este pentru că nu suntem atenți la mesajele pe care ni le transmit. Acestea comunică mult prin poziția corpului lor, iar dacă pisica voastră s-a săturat să fie mângâiată, iar voi îi ignorați disconfortul, în cele din urmă vă va mușca, drept „ultim avertisment”.

Citește articolul integral în Click!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat