Pîslaru: Guvernul nu și-a exprimat opinia asupra salariului minim din 2017; am pus la dispoziție un studiu cu multiple scenarii

Guvernul nu s-a pronunțat până acum cu privire la nivelul salariului minim din 2017 și consideră că a media dialogul între sindicate și patronate este cel mai înțelept lucru, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei conferințe de presă.

"Guvernul nu și-a exprimat niciodată până acum faptul că are o poziție asupra salariului minim din 2017...Guvernul, pentru prima oară, a considerat că a media dialogul între sindicate și patronate este cel mai înțelept lucru. Noi vrem să ascultăm ce spun cele două părți ale parteneriatului social. Am pus la dispoziția celor două părți un studiu care are multiple scenarii, de la o creștere de 5% până la o creștere de 20% a salariului minim pe 2017 și nu a existat niciodată până acum o poziție a Guvernului care să susțină o creștere mai mică sau înghețarea și așa mai departe...", a spus Pîslaru, întrebat de un jurnalist care va fi poziția Guvernului dacă patronatele și sindicatele vor conveni asupra unei creșteri mai mari de 50 de lei.

Sindicatele și patronatele se întâlnesc, vineri, la Direcția Dialog Social a Ministerului Muncii, pentru a discuta valoarea salariului minim pentru 2017. Acesta este a doua întâlnire din această săptămână, după cea de miercuri.

Președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanții patronatelor că propunerea sindicatelor pentru salariul minim pe economie aferent anului 2017 este de 1.450 de lei, începând de la 1 ianuarie. Acesta a mai precizat că patronatele nu au avut un punct de vedere unitar.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel