Plăcinta de berbecuț, rețeta cu care chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Cum se prepară VIDEO

Plăcinta de berbecuț, rețeta cu care chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Cum se prepară VIDEO

Dacă încă nu știți cu ce să impresionați oaspeții la masa de Paște, puteți lua în calcul plăcinta de berbecuț. Click! vă dezvăluie rețeta cu care face furori cel mai tânăr jurat de la „ Chefi la cuţite ”, Florin Dumitrescu.

An de an, în preajma Paștelui, Florin Dumitrescu explică de ce iubește această rețetă, pe care a introdus-o şi în meniurile restaurantelor sale.

S-a inspirat, când a elaborat-o, din cartea de bucate a regretatului Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu. „Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe reţelele sociale.

A postat pe canalul său de YouTube un filmuleț în care arată cum pregătește această rețetă și dezvăluie inclusiv care sunt cele mai importante trucuri.

Plăcinta de berbecuț- rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. FOTO arhiva personală

Iată ingredientele pentru aluat pe care Chef Florin Dumitrescu le-a pus în bolul unui robot de bucătărie : 350 gr făină, 150 gr unt, 100 ml apă şi 20 gr drojdie. Apoi a început să mixeze, pentru a omogeniza totul.

„Neapărat cu grăsime”

Ulterior, a pus carnea la tocat, împreună cu nuci, migdale, ceapă şi mărar. „Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, a punctat chef Florin Dumitrescu.

Acesta este, de fapt, unul dintre cele mai importante secrete ale rețetei sale.

După mixare, a pus aluatul pe blatul de lucru şi l-a porţionat în patru bucăţi, de cca. 100 de grame fiecare, pe care le-a lăsat apoi la dospit peste o jumătate de oră.

Rețeta completă modul de preparare și secretele lui Chef Florin Dumitrescu pentru o plăcintă reușită, în Click !

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro