Plăcinta de berbecuț, rețeta cu care chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Cum se prepară VIDEO

Plăcinta de berbecuț, rețeta cu care chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Cum se prepară VIDEO

Dacă încă nu știți cu ce să impresionați oaspeții la masa de Paște, puteți lua în calcul plăcinta de berbecuț. Click! vă dezvăluie rețeta cu care face furori cel mai tânăr jurat de la „ Chefi la cuţite ”, Florin Dumitrescu.

An de an, în preajma Paștelui, Florin Dumitrescu explică de ce iubește această rețetă, pe care a introdus-o şi în meniurile restaurantelor sale.

S-a inspirat, când a elaborat-o, din cartea de bucate a regretatului Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu. „Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe reţelele sociale.

A postat pe canalul său de YouTube un filmuleț în care arată cum pregătește această rețetă și dezvăluie inclusiv care sunt cele mai importante trucuri.

Plăcinta de berbecuț- rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. FOTO arhiva personală

Iată ingredientele pentru aluat pe care Chef Florin Dumitrescu le-a pus în bolul unui robot de bucătărie : 350 gr făină, 150 gr unt, 100 ml apă şi 20 gr drojdie. Apoi a început să mixeze, pentru a omogeniza totul.

„Neapărat cu grăsime”

Ulterior, a pus carnea la tocat, împreună cu nuci, migdale, ceapă şi mărar. „Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, a punctat chef Florin Dumitrescu.

Acesta este, de fapt, unul dintre cele mai importante secrete ale rețetei sale.

După mixare, a pus aluatul pe blatul de lucru şi l-a porţionat în patru bucăţi, de cca. 100 de grame fiecare, pe care le-a lăsat apoi la dospit peste o jumătate de oră.

Rețeta completă modul de preparare și secretele lui Chef Florin Dumitrescu pentru o plăcintă reușită, în Click !

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Și așa a aflat lumea despre o bază militară secretă a SUA din mijlocul Oceanului Indian

2 Primul semnal clar că războiul din Ucraina ar putea să o ia razna, dar și că Rusia ar trebui să se teamă din ce în ce mai mult...

3 „Erau innebunite după băieți”

4 E oficial! / Documentul-dovadă despre tripleta Coldea-Dumbravă-Trăilă cercetat de DNA! / Contractul prin care omul de afaceri Mihai Tufan, fost iubit al A…

5 Minte omul ăsta? / Tatăl lui Denis Drăguș, interviu sfâșietor despre cearta cu fiul său, după ce vedeta naționalei nu și-a invitat părinții la propria n…