Plan de relansare/ 2.488 de unităţi şcolare - incluse în programe de modernizare în perioada 2021 - 2027

Plan de relansare/ 2.488 de unităţi şcolare - incluse în programe de modernizare în perioada 2021 - 2027

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, care va fi prezentat miercuri seara de Guvern, are şi o componentă referitoare la infrastructura pentru educaţie.

Pentru perioada 2021 - 2027 se au în vedere investiţii în unităţi şcolare, după cum urmează:

* 2.488 de unităţi şcolare vor fi incluse în programe de modernizare/ reabilitare, costurile estimate - 6,046 miliarde de lei

* 375 de unităţi şcolare vor beneficia de investiţii în valoare de 31,4 milioane lei pentru conformarea grupurilor sanitare (alocare 2020).

La programul "Reforma Educaţiei Timpurii" este prevăzută finanţarea construcţiei unui număr de 180 de grădiniţe cu program prelungit sau săptămânal - 146 milioane euro.

În ceea ce priveşte construirea/ modernizarea de campusuri şcolare/ cămine studenţeşti/ centre universitare, planul de relansare economică prevede:

* construirea a 40 de campusuri şcolare care să includă: şcoală, liceu, internat, teren sport, ateliere, laboratoare, cantină, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde lei;

* construirea a 30 de cămine studenţeşti care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat din 13 centre universitare. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 1,248 miliarde de lei.

Guvernul prezintă miercuri Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, într-un eveniment la care vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului.

Documentul se intitulează "Reclădim România". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...