Plan realizat!/„Am distrus zece avioane în zece zile”

Plan realizat!/„Am distrus zece avioane în zece zile”

Forțele ucrainene au doborât două avioane rusești de atac Su-34 într-o singură zi, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene.

Comandantul Forțelor Aeriene Mykola Oleshchuk a raportat inițial un Su-34 doborât în ​​estul Ucrainei. Potrivit Forțelor Aeriene, cel de-al doilea avion a fost doborât în ​​jurul orei 14.00, ora locală, în același sector de pe front.

Astfel, în zece zile ucrainenii au doborât zece avioane ale rușilor, inclusiv un avion-spion A-50 care valorează aproximativ 330 de milioane de dolari.

Ucraina a doborât un avion Su-34 pe 21 februarie, un avion Su-34 și un Su-35S pe 19 februarie, un avion Su-34 pe 18 februarie, precum și două avioane de luptă rusești Su-34 și un Su-35 pe 17 februarie.

Rusia a pierdut aproximativ 340 de avioane de la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie 2022, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în dimineața zilei de 27 februarie.

Există semne că creșterea pierderilor de avioane a determinat Rusia să-și schimbe strategia aeriană, reducând numărul de zboruri efectuate de forțele aeriene ruse, potrivit analizei Institutului pentru Studiul Războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată