Platforma STS pentru programarea la vaccinarea anti-COVID a fost indisponibilă luni dimineața, când oamenii au început să se prezinte la centre pentru vaccin. STS precizează că a rezolvat problemele.

UPDATE Ora 10.25: STS anunță că în acest moment platforma este disponibilă.

Comunicatul STS:

Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări.
Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

UPDATE Ora 10.00: Managerul Institutului Marius Nasta din București, dr. Beatrice Mahler, a explicat la Digi24, că în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că sunt programările din platformă care au fost dublate de cele făcute prin call center.

În plus, vaccinurile au ajuns târziu în centru, la ora 8.30, iar la această oră zeci de persoane așteaptă pentru a fi vaccinate.

De asemenea, platforma încă nu funcționează, iar medicii de la centru nu pot completa datele celor pe care îi vaccinează.

UPDATE Ora 9.44: STS preciează că, în urma analizei tehnice, s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări (RENV) furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației, menționează sursa citată.

Știrea inițială: Luni dimineața a început vaccinarea primelor persoane în cadrul etapei a doua de vaccinare, pentru care s-au făcut programări începând de vineri.

Însă odată sosiți la centre, oamenii sunt nevoiți să aștepte, pentru că platforma cu programările nu funcționează.

Comunicatul STS:

Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață.

Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Biroul de presă al STS

Vom reveni cu amănunte