PMB plătește aproape 2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de consolidare la Arcul de Triumf

PMB plătește aproape 2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de consolidare la Arcul de Triumf

Primăria Municipiului București (PMB) a contractat lucrări în valoare de aproape 2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf și pentru amenajarea peisagistică aferentă.

În acest sens, pe 25 aprilie, PMB a atribuit un "contract privind finalizarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții aferent proiectului 'Consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf', inclusiv amenajare peisagistică", potrivit unui anunț publicat pe 27 aprilie pe SEAP.

Valoarea totală finală a contractului este de 1.981.077,70 de lei, fără TVA.

Contractul a fost atribuit societăților Romconstruct Holding Grup SA — UTI Grup SA, Romconstruct Holding Grup SA fiind lider al acestei asocieri.

Contractul a fost atribuit prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, alegerea acestei proceduri fiind justificată prin faptul că "Lucrările/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice". Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

Pe de altă parte, tot pe 25 aprilie, PMB a atribuit un alt contract, în valoare totală de 1.732.000 de lei, fără TVA, pentru "achiziționarea de servicii de consultanță financiară specializată, pentru contractarea unei finanțări rambursabile externe pentru cofinanțarea proiectului 'Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta de Apă Uzată Dâmbovița)', precum și monitorizarea și raportarea informațiilor financiare către instituțiile partenere".

"Pentru finanțarea acestui proiect, este necesar ca Municipiul București să atragă resurse financiare în condițiile unor costuri optime. Prin prisma costurilor, dar și a experienței acumulate în finanțarea unor astfel de proiecte, alegerea contractării unei finanțări externe pare să fie în acest moment cea mai eficientă soluție. Condițiile contractării unei finanțări externe rambursabile de la Banca Europeană de Investiții/Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare sunt mai avantajoase decât cele oferite în acest moment de piața financiară românească", potrivit unui anunț publicat, joi, pe SEAP.

Acest contract a fost atribuit prin procedura de "dialog competitiv" societății TUD Business Consulting SRL, se mai arată în anunțul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...