PMB: Program de lucru extins, în vederea eliberării cărților de identitate, inclusiv în ziua alegerilor

PMB: Program de lucru extins, în vederea eliberării cărților de identitate, inclusiv în ziua alegerilor

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor din Capitală a extins programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, astfel încât bucureștenii cu drept de vot, dar care nu au un act de identitate valabil, să îl poată obține inclusiv pe 4 sau 5 iunie.

"În ziua de sâmbătă, 4 iunie, programul de lucru cu publicul va fi între orele 8,00 și 16,00, iar duminică, 5 iunie, în ziua în care vor avea loc alegerile locale, între orele 7,00 și 21,00", a informat PMB, printr-un comunicat de presă.

Cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române și a domiciliului.

Contravaloarea producerii și eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se achită la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor din sectoarele 1, 3 și 6, unitățile CEC Bank în sectorul 5, la oficiile poștale în sectorul 2 și 4 sau ghișeele direcțiilor de impozite și taxe locale pentru sector 4.

Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și trei fotografii 3/4 cm și taxa de un leu, achitată în același mod ca și în cazul cărților de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetățenii vor prezenta și un timbru fiscal în valoare de 5 lei, a mai informat PMB.

AGERPRES/(AS — autor: Irinela Vișan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...