Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

PMB: Proiectul "Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București-Pitești" este legal

Lucrările la Podul Ciurel sunt legale, a decis definitiv Curtea de Apel București, care a dispus, la data de 11 aprilie, admiterea recursului formulat de Primăria Capitalei, casarea sentinței civile pronunțate de Tribunalul București în faza procesuală a fondului și respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată, anunță Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat al PMB remis joi AGERPRES, instanța a dat câștig de cauză PMB în litigiul în care Daneș Mihai a solicitat anularea autorizației de construire emisă de Municipiul București pentru acest proiect, stabilind că lucrările la Podul Ciurel sunt legale.

"Până în acest moment, Municipiul București a investit peste 60 de milioane de euro pentru edificarea proiectului "Penetrație Splaiul Independenței — Ciurel — Autostrada București-Pitești"", precizează PMB.

Proiectul constă în realizarea unui sistem rutier de tip "drum expres", cu trei benzi pe sens, mărginit în anumite zone, de-o parte și de alta, de străzi colectoare a traficului zonal, asigurându-se astfel circulația în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona, care va conecta Splaiul Independenței cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la bulevardul Iuliu Maniu.

Până în prezent s-a realizat 12% din contract și 42,5% din "nodul rutier Virtuții". Valoarea contractului este de 579.851.193 lei.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

3 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel