PMB: Proiectul "Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București-Pitești" este legal

PMB: Proiectul "Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București-Pitești" este legal

Lucrările la Podul Ciurel sunt legale, a decis definitiv Curtea de Apel București, care a dispus, la data de 11 aprilie, admiterea recursului formulat de Primăria Capitalei, casarea sentinței civile pronunțate de Tribunalul București în faza procesuală a fondului și respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată, anunță Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat al PMB remis joi AGERPRES, instanța a dat câștig de cauză PMB în litigiul în care Daneș Mihai a solicitat anularea autorizației de construire emisă de Municipiul București pentru acest proiect, stabilind că lucrările la Podul Ciurel sunt legale.

"Până în acest moment, Municipiul București a investit peste 60 de milioane de euro pentru edificarea proiectului "Penetrație Splaiul Independenței — Ciurel — Autostrada București-Pitești"", precizează PMB.

Proiectul constă în realizarea unui sistem rutier de tip "drum expres", cu trei benzi pe sens, mărginit în anumite zone, de-o parte și de alta, de străzi colectoare a traficului zonal, asigurându-se astfel circulația în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona, care va conecta Splaiul Independenței cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la bulevardul Iuliu Maniu.

Până în prezent s-a realizat 12% din contract și 42,5% din "nodul rutier Virtuții". Valoarea contractului este de 579.851.193 lei.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina