PMB: Terasele din Centrul Istoric se pot deschide din 15 martie

PMB: Terasele din Centrul Istoric se pot deschide din 15 martie

Terasele în Centrul Istoric se pot deschide începând cu data de 15 martie, a anunțat Primăria Municipiului București (PMB), care a menționat că, până în prezent, au fost depuse 63 de cereri de autorizare în acest sens.

"Până în acest moment, au fost depuse la Primăria Capitalei 63 de cereri de autorizare a amplasării teraselor sezoniere pentru zona Centrului Istoric și alte zone protejate, iar dintre acestea 40 de dosare sunt încă în analiză, 15 sunt finalizate, iar pentru opt s-au emis deja avizele de amplasare", a precizat PMB, într-un comunicat.

Pentru a obține avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenții economici trebuie să depună la Direcția de Urbanism din cadrul PMB mai multe documente care să conțină în mod obligatoriu autorizația de funcționare emisă de primăria de sector, potrivit PMB.

Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor din Centrul Istoric stabilește o serie de reguli privind activitățile de alimentație publică desfășurate, suprafețele teraselor, tipul de mobilier, siguranța cetățenilor și obligația agenților economici de a asigura condițiile privind stabilitatea și siguranța imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Dispozițiile care reglementează normele de organizare și funcționare a teraselor sezoniere, nr. 194/04/ 03 din 2013 și nr. 415/07/04 din 2015, pot fi consultate pe site-ul www.pmb.ro, la secțiunea acte normative.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății