PNL a decis mandat flexibil pentru Ciucă în negocierile cu PSD. Ce înseamnă decizia

PNL a decis mandat flexibil pentru Ciucă în negocierile cu PSD. Ce înseamnă decizia

Membrii Biroului Politic Național au decis în unanimitate flexibilizarea mandatului de negociere pentru rotativa guvernamentală. Decizia îi permite președintelui PNL Nicolae Ciucă să negocieze schimbarea de portofoliilor agreate în cadrul protocoluli semnat de PSD și PNL.

FOTO Inquam Photos

În pregătirea rocadei guvernamentale care ar urma să aibă loc la finalul lunii mai, premierul urmând să își depună mandatul pe 26 mai, liderii PNL și PSD s-au reunit în ședințe separate pentru a stabili mandatele de negociere.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, PNL a decis în unanimitate un mandat flexibil de negociere, asta însemnând că președintele liberalilor poate discuta asupra unei împârțiri diferite a portofoliilor, față de ceea ce este agreat în cadrul protocolului

De asemenea, actualul premier ar putea prelua conducerea Ministerului de Interne în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu, având și funcția de vicepremier.

Liderii PNL au convenit și asupra reducerii numărului de secretari de stat, măsură cerută de PSD.

Discuții în PNL privind renegocierea protocolului cu PSD

Potrivit informațiilor „Adevărul”, în ședința Biroului Politic Național, din sală s-a propus ca echipa de negociere să ceară un pact de neagresiune între partenerii de coaliție, precum și un pact de necolaborare cu AUR, partidul condus de George Simion.

De asemenea, liderul liberal Rareș Bogdan ar fi susținut că PNL „trebuie să lupte” cu PSD ca să „iasă mai în față”, subliniind că este nevoie de mai multă atenție și implicare din partea membrilor PNL pentru a nu ajunge la un procent sub 20% în sondaje.

Liderii PNL au refuzat să facă declarații înaintea ședinței Biroului Politic Național al PNL. Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a afirmat însă că Ministerul Transporturilor va fi condus de liberali, în contextul în care social-democrații ar dorii flexibilizarea protocolului și păstrarea portofoliului.

Președintele PNL, actualul premier Nicolae Ciucă, a subliniat că este nevoie ca țara să fie guvernată și să existe echilibru, arătând că PNL nu a cerut nimic în cadrul discuțiilor cu PSD.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a firmat că deciziile si mandatul sunt hotărâte în ședința care începe. Mai vocal a fost liderul liberal Vasile laga, care a afirmat că își menține ideea că „greii partidului” trebuie să se implice în activitatea Guvernului.

Știre în curs de actualizare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…