PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Datele apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan, însă nu au fost făcute publice de candidatul independent, susţin surse din USR pentru Adevărul. Cifrele au fost prezentate de Nicuşor Dan atât în filiala USR Bucureşti, cât şi în discuţiile cu liderii PLUS.

Defalcat, în competiţia din Alianţă, PLUS a mai recuperat teren în faţa USR, însă tot partidul condus de Dan Barna înregistrează un scor mai mare în Capitală, susţin sursele citate. ”Diferenţa e de peste 10% în favoarea USR. Se vede că noi avem organizaţii mai puternice în sectoare”, susţin sursele citate.

Cum se explică procentul mare al PNL în Bucureşti?

Principalul argument ar fi scorul uriaş obţinut de preşedintele Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. În turul doi, şeful statului a atins peste 60% în Capitală, în condiţiile în care Primăria Generală şi toate primăriile de sector sunt conduse de primari PSD. Spre exemplu, în sectoarele 1 şi 3, Klaus Iohannis a bifat aproape 70% din voturi. Astfel, o parte din scorul obţinut de Iohannis s-a transferat către PNL, partidul aflat în parteneriat cu şeful statului. Chiar şi în turul întâi, Klaus Iohannis a ieşit pe primul loc în preferinţele bucureştenilor, la o distanţă de cel puţin cinci procente în faţa lui Dan Barna, în fiecare sector.

Citește integral pe  Adevărul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…