PNL a sesizat Avocatul Poporului cu privire la modificarea Codului fiscal

PNL a sesizat Avocatul Poporului cu privire la modificarea Codului fiscal

Liberalii au depus, luni, la Avocatul Poporului, o cerere de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a OUG referitoare la modificarea Codului fiscal.

 "Noi nu putem să facem în acest moment decât să cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

La rândul său, deputatul PNL Ioan Cupșa a precizat că OUG privind modificarea Codului fiscal încalcă Legea fundamentală.

"În mod esențial, premierul Tudose și întreg Guvernul încalcă principiile constituționale așa cum încalcă și norme constituționale cu mare ușurință. Au încălcat principiul constituțional al delegării legislative. Nu ar fi putut să adopte printr-o OUG aceste modificări, care sunt foarte voluminoase — sunt peste 27 de pagini, modificări de norme de drept fiscal—, pentru că nu sunt îndeplinite condițiile de constituționalitate — acea delegare legislativă. Efectiv, Guvernul Tudose uzurpă ca putere executivă atributele puterii legislative", a afirmat Cupșa.

El a precizat că situația extraordinară nu este menționată în ordonanța de urgență.

"Nu ne-au spus și nu ne-au argumentat de ce este nevoie să legifereze acum, de îndată, care este această urgență", a arătat senatorul PNL.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…