PNL e PSD! Mai mult, la Băicoi a ajuns PSD să conteste candidatura reprezentantului PNL pe motiv că e prea... penal!

PNL e PSD! Mai mult, la Băicoi a ajuns PSD să conteste candidatura reprezentantului PNL pe motiv că e prea... penal!

PNL e PSD! Tot ce spun ei la televizor despre statul de drept și integritate sunt minciuni de jigodii. Mai mult, la Băicoi a ajuns PSD să conteste candidatura reprezentantului PNL pe motiv că e prea... penal! Fostul primaral oraşului Băicoi, din judeţul Prahova, Ciprian Stătescu, rămas fără mandat în decembrie anul trecut în urma unei condamnări definitive pentru conflict de interese, candidează din nou, susţinut de PNL. Stătescu, pe numele căruia mai există un dosar penal pentru abuz în serviciu, are trei contracandidaţi, între care un fost director de supermarket şi un medic veterinar. Liderul PNL Prahova spune că pe Stătescu îl recomandă cele două mandate anterioare şi că nu se poate opune candidaturii acestuia.

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat, joi, pentru News.ro , întrebat despre susţinerea acordată lui Ciprian Stătescu de formaţiunea liberală, că pe fostul edil îl recomandă cele două mandate anterioare şi experienţa ca primar.

El a precizat că Ciprian Stătescu are dreptul legal să candideze pentru această funcţie.

”Cine sunt eu să mă opun acestei candidaturi”, a spus liderul PNL Prahova.

Întrebat în ce măsura situaţia juridică a fostului primar, care are o condamnare penală, dar şi un dosar de cercetare, ambele privind infracţiuni în legătură cu mandatul de primar, Iulian Dumitrescu a spus că, în pofida situaţiei sale juridice, Stătescu ”se încadrează în criteriile de integritate”.

Ciprian Stătescu, în prezent membru PNL, a fost ales pentru prima dată primar al oraşului Băicoi în anul 2008. În 2012, el a candidat din nou şi a obţinut al doilea mandat de edil, iar în 2016 a fost reales în funcţie, cu peste 42 la sută din voturile valabil exprimate, aproape dublu faţă de candidatul clasat pe locul al doilea.

În iunie 2016, când Ciprian Stătescu a fost votat pentru cel de-al treilea mandat, el era trimis în judecată din februarie 2014, într-un dosar de conflict de interese în care procurorii îl acuzau că i-a închiriat surorii sale, în perioada primului mandat, respectiv în mai 2010, un teren în localitate, fapt care contravine legii. Mai mult, la momentul alegerilor locale de anul trecut, edilul avea deja o condamnare pe fond, pronunţată în 28 ianuarie 2016 de Judecătoria Câmpina, care stabilise o perdeapsă de şase luni cu suspendare pentru conflict de interese.

La doar câteva luni de la alegerile locale de anul trecut, în august 2016, procurorii Parchetului Judecătoriei Câmpina au deschis pe numele lui Ciprian Stătescu un nou dosar penal, pentru abuz în serviciu, punându-l pe primar sub contriol judiciar, fără a-i interzice exercitarea funcţiei. O lună mai târziu, Curtea de Apel Ploieşti a respins apelul declarat de primarul Stătescu şi a menţinut sentinţa Judecătoriei Câmpina.

În noiembrie 2016, prefectul judeţului Prahova a semnat ordinul de încetare a mandatului lui Ciprian Stătescu, în urma condamnării acestuia, iar conducerea primăriei a fost preluată de către Marius Constantin (ALDE), un vechi rival politic al lui fostului primar.

La începutul lunii mai, Stătescu şi-a anunţat intenţia de a candida din nou la Primăria Băicoi, iar ulterior şi-a depus candidatura din partea PNL.

PSD Prahova a contestat în instanţă candidatura lui Stătescu, iar în 23 mai Judecătoria Câmpina a respins contestaţia. Social-democraţii au făcut apel, Curtea de Apel Ploieşti respingând apelul ca nefondat.

Împotriva lui Ciprian Stătescu vor candida, la alegerile din 11 iunie, din partea PSD Marian Constantin State, care la alegerile locale din vara anului trecut a obţinut 24,4 la sută din voturile alegătorilor din Băicoi. În cursa electorală mai intră actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Marius Constantin, de la ALDE, care anul trecut a avut un scor electoral de 22,35 la sută, clasându-se pe locul al treilea.

Pentru Primăria Băicoi candidează la aceste alegeri parţiale, din partea PMP, şi o femeie, Antonela Aldea, fost director al unuia dintre cele mai mari supermarket-uri din România, în prezent femeie de afaceri. Antonela Aldea nu a candiat la alegerile locale de anul trecut. 




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?