PNL nu susţine modificarea PNRR, însă PSD propune schimbări; Vîlceanu spune că rămâne de văzut dacă e posibil

PNL nu susţine modificarea PNRR, însă PSD propune schimbări; Vîlceanu spune că rămâne de văzut dacă e posibil

Partidul Naţional Liberal (PNL) nu susţine modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în contextul în care PSD a venit cu această propunere, însă rămâne de văzut ce se poate schimba la acest plan, susţine Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor, care este şi secretar general al PNL.

El a participat, joi, la evenimentul care a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare a aeroportului Băneasa , în calitate de ministru interimar al Transporturilor.

Vîlceanu a fost întrebat de jurnalişti dacă este posibil să se modifice PNRR, aşa cum au vehiculat reprezentanţii PSD.

"Mi-e greu să cred că putem intra în PNRR, pentru că a fost deja aprobat. A existat această discuţie, nu vă ascund, dar nu s-a pus problema de partea de reforme, ci strict dacă există posibilitatea de realocare a unor sume de la un capitol la altul. Rămâne de văzut dacă e posibil şi asta", susţine ministrul interimar.

Întrebat dacă PNL susţine schimbarea acestui plan, el a răspuns: Nu, nu. E greu să schimbi ceva în PNRR. Dar, v-am spus, nu s-a pus problema în nicio discuţie despre modificarea părţii de reforme. Reformele sunt acele 64 de reforme, rămân aceleaşi reforme, nu se schimbă nimic. În zona de proiecte, acolo au existat propuneri, a existat această discuţie dacă este posibil".

Jurnaliştii i-au atras atenţia că, dacă se modifică ceva în această zonă, va fi afectată şi partea de reforme.

"Mă rog, mai mult sau mai puţin. Dar v-am spus, din punctul nostru de vedere nu e nevoie să fie modificări", a continuat el.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat recent, că reprezentanţii partidului vor merge la Comisia Europeană pentru a negocia anumite capitole din PNRR.

"Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană şi vom negocia anumite capitole din PNRR', a spus liderul PSD la România TV, la începutul acestei săptămâni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

4 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

5 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”