PNL și-a lansat candidații și sloganul "România înainte", în prezența lui Cioloș și a peste 20.000 de oameni

PNL și-a lansat candidații și sloganul "România înainte", în prezența lui Cioloș și a peste 20.000 de oameni

PNL și-a lansat duminică, în Piața Revoluției, candidații la alegerile parlamentare și sloganul de campanie "România înainte", în prezența premierului Dacian Cioloș și a peste 20.000 de oameni.

Evenimentul, care a durat peste o oră și jumătate, a fost prezentat de actorul Marius Florea Vizante. Cu o oră înainte de începerea mitingului, candidații și lideri ai PNL au urcat pe scena principală, iar în Piața Revoluției au răsunat melodii precum "Cine iubește și lasă", "Fetele de la Căpâlna". În debutul evenimentului, o fetiță de 10 ani, câștigătoare a Festivalului Internațional de Canto, a intonat imnul național.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost cel care a deschis mitingul, el le-a mulțumit participanților pentru participare și a vorbit despre importanța alegerilor parlamentare.

"Este o decizie importantă care se va lua și oamenii care ne văd trebuie să știe că trebuie să facă lucruri importante: românii trebuie să meargă la vot pentru că astfel vom avea un Guvern cu legitimitate bună. (...) PNL are liste mai bune decât PSD, are liste cu oameni noi și are liste curate. Orice s-ar spune, dacă ne uităm ce s-a întâmplat în țara noastră de 27 de ani, trebuie să recunosc că ritmul lasă de dorit. (...) România nu a fost condusă așa cum a trebuit", a spus Bolojan.

El a subliniat că PNL are liste curate, în timp ce la ceilalți este "dezastru".

Secretarul general al PNL a arătat că liberalii pun în centrul programului de guvernare cetățeanul, adăugând că programul de guvernare al PSD seamănă cu "reclama la FNI".

"Omul sfințește locul și noi îl avem pe Cioloș și ei îl au pe Dragnea sau pe sosia lui Dragnea", a adăugat Bolojan.

Primarul Oradiei le-a cerut liberalilor să se mobilizeze în campania electorală. "Haideți să vorbim cu prietenii și cu aparținătorii noștri, să le spunem care este miza acestor alegeri și să faceți ce ați făcut la prezidențiale", a spus Bolojan.

Următorul care le-a vorbit celor prezenți la miting a fost coordonatorul campaniei PNL, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

"Sunteți mulți, puternici, drepți și cu Dacian Cioloș în 11 decembrie vom fi victorioși. PNL victorie!", a spus Falcă.

El a spus că schimbarea se face pas cu pas, amintind că în 2015 a fost schimbat "cel mai corupt Guvern".

"În 2016, împreună cu Dacian Cioloș și cu românii care doresc schimbarea, mergem la schimbare pentru prosperitatea României", a arătat Falcă.

El a vorbit și despre valorile creștin liberale — familia, comunitatea și patria. "Garantăm tuturor că vom apăra familia de români", a arătat Falcă. Coordonatorul campaniei PNL și-a încheiat discursul cu mesajul: "Cioloș-PNL. Victorie!".

Ulterior, pe ecranele amplasate în Piața Revoluției a fost prezentat un clip video cu sloganul de campanie al liberalilor "România înainte".

Medicul Leon Dănăilă, candidat al PNL la Senat în București, a pledat pentru oameni profesioniști și integri în politică. "Competența salvează România! Românii merită în Parlament oameni profesioniști și oameni integri", a spus el.

Dănilă le-a solicitat tinerilor să rămână în țară și să se implice în politică. "Decât să plecați voi, mai bine pleacă cei din politică, care nu se pricep. Voi, cei tineri, aveți încredere în valoarea voastră pentru că voi puteți schimba România în mai bine", a arătat candidatul liberal.

El a spus că premierul Dacian Cioloș este "un politician onest, care poate face o schimbare în bine".

"Am 83 de ani și îmi doresc ca România să se schimbe în bine, ori voi, cei de 20, 30, 40 de ani, puteți schimba România în mai bine cu PNL și cu Dacian Cioloș", a spus medicul Dănăilă.

Hildegard Brandl, candidat al PNL în București la Senat, care a trăit 30 de ani în Germania, a arătat că își dorește o Românie "normală".

"În Germania am învățat să mă implic și asta îmi doresc și în România — să fiu parte. (...) Îmi doresc o Românie normală, schimbarea începe cu fiecare dintre noi și sunt dispusă să îmi las cariera profesională — arhitectura — pe care o iubesc pentru că am înțeles că vine momentul în care trebuie să mă implic", a spus ea.

Discursuri au mai susținut Pavel Popescu — un tânăr care a dus răniții din Colectiv în Norvegia, Felix Pătrășcanu, CEO Fan Curier, Ion Popa, primarul Reșiței, regizorul Tudor Giurgiu — care a salutat decizia premierului Dacian Cioloș de a fi candidatul liberalilor de prim-ministru.

Seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus și istoricul Neagu Djuvara au transmis mesaje video.

La finalul evenimentului, premierul Dacian Cioloș a făcut o baie de mulțime, alături de președintele PNL, Alina Gorghiu.

La miting au participat peste 20.000 de oameni. Unii dintre participanți au afișat pancarte cu mesaje de susținere a lui Dacian Cioloș ca premier.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...