PNL, un fel de PSD mai prost organizat

PNL, un fel de PSD mai prost organizat

În loc ca PSD și Liviu Dragnea să deconteze eșecul de proporții al referendumului pentru familie, liberalii au urcat primii pe scena rezervată învinșilor. Ludovic Orban s-a repezit duminică seara în primul microfon pentru a asigura publicul că liberalii n-au pierdut și că referendumul, altfel susținut la greu de PNL, a picat exclusiv din vina lui Dragnea, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe G4Media.ro.

 Cel puțin neinspirată ieșirea. Cu toții i-am văzut pe liderul PNL prezentându-se țanțoș la vot, pe Mihai Neamțu deghizat în preot făcând campanie prin bisericile țară și pe toți neoprotestanții din partid ținând seară de seară predici la Antena 3 în sprijinul referendumului pentru familie.

Pentru ca dezastrul să fie total, au intrat rapid în joc și câțiva adversari interni ai liderului liberal, care i-au cerut demisia, asigurând circul de care PSD avea atât de multă nevoie pentru a scăpa de explicații. Astfel, pe tot parcursul zilei de luni, s-a vorbit despre frământările din PNL, de parcă ei au organizat referendumul și este vina lor că n-a avut succes.

Liderul PNL trebuia în mod normal să dispară câteva zile din spațiul public, să îngroape subiectul cât mai adânc, să-și taie din vocabular cuvintele referendum, familie tradițională, exact așa cum procedează Liviu Dragnea și ceilalți lideri PSD, dispăruți fără urmă de pe radarul presei.

Acest episod – un act gratuit de inadecvare politică – ilustrează perfect deriva liberalilor, lipsa lor de viziune și de direcție. Cu Crin Antonescu și Vasile Blaga posibili cap de listă la europarlamentare, cu un discurs neunitar și ambiguu pe tema justiției, cu o armată de primari la fel de interesați ca pesediștii să scape de anchete, cu un lidership prăfuit, cu acțiuni de opoziție parlamentară mai degrabă formale, liberalii nu reușesc să convingă că sunt o alternativă la PSD. Mai degrabă țin să amintească cu fiecare gest neinspirat un detaliu semnificativ: au fost și par să fi rămas cealaltă jumătate din USL.

Amintesc mereu de acel PNL dispus la mari compromisuri cu PSD, care în 2009, de pildă, l-a propus pe Klaus Iohannis la funcția de premier din partea celor două partide, aflate pe picior de război cu președintele de atunci. Traian Băsescu  l-a numit ”premierul de la Grivco”. Împrumutând azi o nouă temă importantă de la pesediști – referendumul pentru familie a devenit între timp nou motiv de gâlceavă internă –  liberalii vor parcă să demonstreze că sunt un fel de PSD mai prost organizat.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

5 Așa o fi?