PNL va vota favorabil solicitarea DNA în cazul lui Titus Corlățean

PNL va vota favorabil solicitarea DNA în cazul lui Titus Corlățean

Liberalii anunță că vor vota favorabil solicitarea DNA în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlățean și le cer social-democraților să nu o blocheze.

"PNL solicită PSD să se abțină de la a pune în aplicare în Senat tacticile tradiționale de blocare a solicitărilor justiției. Dosarul diaspora, chiar și după mai bine de un an de zile, trebuie să primească un răspuns din partea judecătorilor, iar pentru acest lucru procurorii trebuie lăsați să își finalizeze cercetările. Românii au dreptul să știe, în urma unui act de justiție, cine este răspunzător pentru umilințele la care au fost supuși. (...) Ca de fiecare dată, PNL are decizia de a vota favorabil și în mod transparent pentru orice solicitare de ridicare a imunității, indiferent de numele persoanei vizate sau apartenența politică. În mod similar, solicităm PSD să-și dea măsura declarațiilor publice prin fapte, în mod diferit față de modul în care a făcut-o până acum prin blocarea solicitărilor adresate Parlamentului", se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Liberalii susțin că PSD "și-a demonstrat abilitatea de a acționa în sensul îngrădirii drepturilor electorale, în aceeași formulă în care se prezintă și astăzi în fața cetățenilor: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Gabriela Firea".

"Nu trebuie să uităm, chiar dacă asta și-ar dori PSD, momentele în care Gabriela Firea povestea cu seninătate cum secțiile de votare din străinătate sunt suficiente și nu există cozi, cele în care Victor Ponta în mod sfidător nega dreptul acestor români la vot ori acțiunea actualului condamnat Liviu Dragnea pentru legalizarea traseismului și coruperea primarilor. Acestea sunt traume la care PSD a supus cetățenii, atât la alegerile prezidențiale, cât și după, prin blocarea alegerilor parțiale de către Guvernul Ponta, în ciuda unor sentințe judecătorești. Este de datoria tuturor senatorilor, chiar dacă este o perioadă de campanie electorală, să se mobilizeze pentru a da cu celeritate un răspuns pozitiv solicitării adresate în privința fostului ministru de Externe Titus Corlățean", se arată în comunicat.

Liberalii subliniază că dreptul la vot este sfânt într-o democrație. "Este momentul să înțeleagă în cele din urmă și domnul Tăriceanu, cel mai radical dintre pesediști, că rațiunea unei legi este aceea de a fi egală pentru toți cetățenii, iar dreptul la vot este sfânt într-o democrație, nu este o lozincă", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...