Poate consumul de avocado să te ajute să slăbești? Explicația nutriționiștilor

Poate consumul de avocado să te ajute să slăbești? Explicația nutriționiștilor

Atunci când încerci să slăbești, o bună parte din reevaluarea obiceiurilor zilnice se întâmplă în bucătărie. Pe lângă stabilirea unui deficit caloric, practicarea controlului porțiilor și pregătirea meselor sănătoase la începutul săptămânii, ar trebui să știi ce să incluzi - și ce să nu incluzi - pe lista de cumpărături. Dacă sunteți un consumator de avocado probabil că vă întrebați dacă avocado vă poate ajuta să slăbiți.

FOTO: Shutterstock

Potrivit nutriționiștilor, avocado poate fi, cu siguranță, un adaos excelent la regimul tău de slăbire.

Laura Burak, fondatoarea GetNaked Nutrition și autoarea cărții „Slim Down with Smoothies” explică faptul că acest fruct este o sursă excelentă de grăsimi omega-3 și fibre - o combinație puternică care stabilizează nivelul de zahăr din sânge, încetinește digestia și ține la distanță poftele nesănătoase. Astfel, mâncând avocado, nu veți mai dori să luați o gustare mai târziu sau un aliment ultraprocesat cu conținut ridicat de zahăr, notează eatthis.com.

„Adăugarea avocado în dieta ta cel puțin o dată sau de două ori pe zi te lasă pur și simplu mai satisfăcut și mai puțin predispus să te înfrupți și să iei gustări și/sau să mănânci cine mari cu multe calorii, ceea ce duce de obicei la creșterea în greutate”, confirmă Burak.

Cercetările susțin cât de benefic poate fi avocado pentru cei care doresc să piardă în greutate și să intre în formă. Potrivit unei analize a National Health and Nutrition Examination Survey (2001-2012), persoanele care au consumat des avocado au avut o greutate corporală mai mică și o talie mai mică decât cele care nu au consumat deloc. În plus, datele unui studiu clinic randomizat efectuat pe adulți supraponderali au relevat faptul că mâncatul unei jumătăți de avocado în timpul prânzului a fost legat de o mai mare sațietate și de o dorință redusă de a mânca la cinci ore după prânz.

Beneficiile consumului de avocado

În plus față de beneficiile lor pentru pierderea în greutate, Burak spune că avocado este un „centru energetic nutritiv” care adaugă în mod natural antioxidanți în dieta ta. De asemenea, pot fi savurați în diverse moduri și sunt incredibil de gustoși, ceea ce reprezintă o parte esențială pentru menținerea consecvenței cu obiceiurile alimentare sănătoase. „Pe scurt, adăugarea avocado la mesele tale te face fericit atât mental, cât și fiziologic”, spune Burak.

Felierea unui avocado și încorporarea câtorva felii într-un sandviș sau într-o salată poate face toată diferența din lume. Burak spune că poate contribui la „un cu totul alt nivel de satisfacție și fericire”. Ea recomandă să tăiați un avocado în cubulețe și să îl adăugați la tacos sau la o salată proaspătă. De asemenea, puteți face guacamole și îl puteți folosi ca și garnitură.

„Aruncați avocado congelat sau proaspăt într-un smoothie și nici nu veți ști că este acolo”. adaugă ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?