Pocnitori, nu judecători!/Ramona Mănescu a câștigat procesul de „defăimare” cu RISE Project

Pocnitori, nu judecători!/Ramona Mănescu a câștigat procesul de „defăimare” cu RISE Project

Trei magistraţi i-au acordat Ramonei Mănescu despăgubiri morale de 4.000 de euro, considerând că articolele RISE - care arătau felul în care s-a îmbogăţit cu peste 4 milioane de euro, dând tunuri imobiliare prin interpuşi - nu sunt întemeiate pe suficiente probe care să arate că ea ar fi fost creierul respectivelor operaţiuni.

Fostul europarlamentar Ramona Mănescu a obţinut câştig de cauză într-un proces civil, în care a dat în judecată RISE Project cerând compensaţii materiale pentru că ar fi fost defăimată.

Suma pe care RISE trebuie să i-o plătească este de 4.000 de euro, la care se adaugă alţi aproximativ 2.500 de euro, cheltuieli de judecată.

Dosarul a fost soluţionat la Judecătoria Sector 3, în faza de fond, şi la Tribunalul Bucureşti, în faza de apel.

Deşi dispoziţiile sentinţelor trebuie duse la îndeplinire, fiind executorii, hotărârile mai pot fi contestate, cu recurs, la Curtea de Apel Bucureşti.

Principala vină pe care magistraţii au imputat-o articolelor RISE este cea de a fi pus în seama Ramonei Mănescu nişte afaceri imobiliare – cu profituri uriaşe – derulate de părinţii, respectiv, de unchii acesteia.

Nu există dovezi care să arate că aceştia ar fi fost folosiţi pe post de interpuşi de către Ramona Mănescu – au spus judecătorii – aşa cum, „cu rea credinţă”, afirmă articolele RISE.

Comprimate în câteva fraze, investigațiile RISE, publicate, în serial, între 2017 și 2019, au prezentat următoarele informații:

Între 2004 și 2008, mama, tatăl, mătușa și unchiul Ramonei Mănescu s-au asociat cu vărul nevestei lui Cristian Poteraș (primarul de atunci al Sectorului 6) și cu un om de paie al multimilionarului Dragoș Dobrescu și – împreună – au cumpărat drepturi litigioase de la mai multe persoane care așteptau să li se retrocedeze terenuri pe raza Sectorului 6.

La puțin timp după ce au făcut aceste achiziții, terenurile, neretrocedate până atunci beneficiarilor de drept, le-au fost „retrocedate” lor.

Câteva luni mai târziu, rudele Ramonei Mănescu, vărul soției lui Poteraș și omul de paie al lui Dragoș Dobrescu au vândut respectivele terenuri pe piața liberă, câștigând, în total, aproximativ 31 de milioane de euro.

Din cele 31 milioane de euro, rudelor Ramonei Mănescu le-au revenit 4,5 milioane de euro.

Tabloul celor pe care RISE Project i-a considerat ca fiind interpușii lui Cristian Poteraș, Dragoș Dobrescu și Ramona Mănescu în tranzacțiile despre care am scris.

Citiți sinteza investigaţiilor RISE despre Ramona Mănescu aici.



Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…