Pocnitori, nu judecători/Fapta s-a prescris/SOV a scăpat de dosarul în care este acuzat că i-a dat mită lui Bogdan Olteanu

Pocnitori, nu judecători/Fapta s-a prescris/SOV a scăpat de dosarul în care este acuzat că i-a dat mită lui Bogdan Olteanu

Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că i-a dat 1 milion de euro mită lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, după ce Tribunalul București a constatat că fapta s-a prescris, potrivit sentinței pronunțate în sala de judecată.

Procurorii DNA pot face apel la sentința Tribunalului București.

Vântu, fostul patron al Realitatea TV, își recunoscuse fapta, dar ulterior a revenit asupra deciziei.

Vântu fusese trimis în judecată în acest dosar în 2018, fiind cel de-al șaselea dosar penal instrumentat pe numele fostului mogul media. Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat în aprilie 2012 în al cincilea dosar, în care a fost judecat alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

Într-un dosar disjuns, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență. Olteanu era președintele Camerei Deputaților și unul dintre liderii influenți ai PNL la acel moment.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante