Podul feroviar între Irpin și Kiev a fost detonat. Mariupol refuză să se predea, Rusia amenință că oamenii vor muri de foame

Podul feroviar între Irpin și Kiev a fost detonat. Mariupol refuză să se predea, Rusia amenință că oamenii vor muri de foame

Este a 26-a zi de război în Ucraina și bombardamentele rusești continuă.

Patru oameni au murit în Kiev după ce proiectilele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial. Este alertă de securitate în Sumî, unde exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac. Zona afectată este estimată pe o rază între 2,5 și 4 kilometri în jurul uzinei.

Totodată, a expirat ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol. Primarul și aleșii locali erau somați să predea controlul portului de la Marea Azov. „Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat Irina Vereșciuc, vicepremierul Ucrainei.

Bombe ale armatei ruse cad în orașul Mariupol la fiecare 10 minute, anunță un ofițer al armatei ucrainene, potrivit CNN.

„Bombe cad la fiecare 10 minute. Navele de război ale Rusiei bombardează. Ieri, soldații au lovit patru tancuri, mașini blindate și trupe. Avem nevoie de muniție, arme antitanc și apărare aeriană”, a spus, pentru CNN, căpitanul Svyatoslav Palamar.

Ofițerul a mai spus că el și camarazii săi nu se vor preda în Mariupol.

Un deputat ucrainean a acuzat Rusia că încearcă să-i înfometeze pe oamenii din orașul-port Mariupol, aflat sub asediu, pentru a-i determina să se predea.

Luni urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia. Președintele Volodomir Zelenski a declarat că și dacă există o șansă de 1% ca aceste discuții să ducă la oprirea războiului, acea șansă trebuie folosită. El a mai spus și că este gata să negocieze direct cu Vladimir Putin.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA