Poliția austriacă a arestat un bărbat suspectat de plănuirea unui atac cu bombă la Viena (presă)

Poliția austriacă a arestat un bărbat suspectat de plănuirea unui atac cu bombă la Viena (presă)

Poliția austriacă a arestat vineri un bărbat suspectat că plănuia un atac cu bombă la Viena, a relatat presa austriacă, preluată de Reuters, EFE și AFP.

Bărbatul a fost arestat într-un apartament din Viena de către forțele speciale în jurul orei 17:00 GMT (19:00, ora României), a declarat un purtător de cuvânt al poliției din capitala austriacă agenției locale APA, adăugând că servicii de informații străine au avertizat autoritățile austriece în legătură cu un posibil atac.

"Existau indicii tot mai multe cu privire la un atac planificat în capitală în ultimele câteva zile", a declarat respectivul purtător de cuvânt. Potrivit Reuters, nu există deocamdată o reacție din partea poliției, iar Ministerul de Interne a refuzat să comenteze informația.

Poliția austriacă a recomandat populației să fie mai vigilentă în locurile publice și să anunțe poliția dacă observă prezența unor pachete sau obiecte suspecte.

Anterior, ziarul Kronen Zeitung informase că agenții de spionaj străine informaseră autoritățile austriece în legătură cu existența unui grup de albanezi susținători ai grupării jihadiste Statul Islamic care intenționau să comită un atentat la Viena între 15 și 30 ianuarie.

Potrivit EFE, persoana reținută sosise chiar vineri la Viena, cel mai probabil din Germania, cu o bombă de fabricație artizanală, pentru a comite un atac în oraș. Poliția l-ar fi urmărit până la apartamentul din Viena unde a și fost efectuată arestarea. Deocamdată nu există informații oficiale cu privire la naționalitatea persoanei arestate și nici confirmarea faptului că bărbatul avea asupra lui o bombă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”