Poliția britanică a arestat patru membri ai grupării neo-naziste National Action

Poliția britanică a arestat patru membri ai grupării neo-naziste National Action

Poliția britanică a arestat marți patru bărbați sub bănuiala că intenționau să comită atacuri teroriste, ca membri ai grupării neo-naziste National Action (Acțiune Națională), transmite dpa.

Cei patru bărbați, cu vârste între 22 și 32 de ani și provenind din zone diferite ale Marii Britanii, sunt suspectați de implicare în 'comandarea, pregătirea și instigarea la acte de terorism' și apartenență la o organizație interzisă, a anunțat poliția din West Midlands.

''Arestările au fost planificate și efectuate pe baza informațiilor secrete; nu a existat nicio amenințare pentru siguranța publică'', a menționat poliția, care a precizat că au loc mai multe percheziții legate de aceste arestări.

Guvernul de la Londra a interzis organizația National Action în decembrie anul trecut, aceasta fiind prima mișcare de extremă dreapta din Marea Britanie declarată organizație teroristă și interzisă.

''National Action este o organizație rasistă, antisemită și homofobă care incită la ură, glorifică violența și promovează o ideologie dezgustătoare. Interzicerea sa va împiedica creșterea numărului de membri, va opri răspândirea unei propagande otrăvitoare și va proteja tinerii vulnerabili de riscul radicalizării de pe urma opiniilor ei toxice'', declara ministrul de interne britanic Amber Rudd la data anunțării interzicerii grupării neo-naziste.

Potrivit estimărilor inițiativei antifasciste 'Hope Not Hate', în decembrie anul trecut National Action avea mai puțin de 100 de membri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție