Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident la Memorialul Holocaustului

Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident la Memorialul Holocaustului

Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident care a avut loc, joi, la Memorialul Holocaustului.

"Urmare imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la un incident înregistrat pe parcursul unui eveniment desfăşurat la Monumentul Holocaustului, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 17 Poliţie s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului (fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi), în vederea aplicării măsurilor legale", potrivit unui comunicat al Poliţiei.

Joi dimineaţă a avut loc o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului la monumentul din Bucureşti.

"Într-o zi în care vorbim despre memorie, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Memorialul Holocaustului din Bucureşti au loc manifestări antisemite sub ochii Jandarmeriei", au scris, pe Facebook, reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului - "Elie Wiesel".

O fotografie care însoţeşte postarea ilustrează o coroană de flori cu o panglică pe care au fost scrise următoarele mesaje: "România a salvat 400.000 evrei în timpul Holocaustului" şi "Holocaust, do not forget: half of the truth is a lie". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...