Poliția Capitalei va face audieri vineri în dosarul privind Spitalul de Arși

Poliția Capitalei va face audieri vineri în dosarul privind Spitalul de Arși

Poliția Capitalei va face audieri vineri în legătură cu cele două cazuri de la Spitalul de Arși.

* O femeie a murit din cauza administrării altei grupe de sânge

* Ministerul Sănătății: Activitatea în secția ATI a Spitalului de Arși, suspendată; unitatea medicală — sancționată cu 6.000 lei

Potrivit unor surse din Poliție, urmează să se stabilească ce persoane vor fi chemate la audieri, după ce polițiștii de la Serviciul Omoruri au ridicat joi documente de la Spitalul de Arși.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că "este un dosar în curs la Parchetul Tribunalului București''. ''Depinde de procurorul care gestionează dosarul, el va decide cine și cum, de ce fel de probe are nevoie", a spus, la sediul CSM, procurorul general.

Și Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arși din București, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greșite, iar un bolnav a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

"Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", preciza Avocatul Poporului.

O femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea. Incidentul a fost în data de 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie.

Un al doilea caz se referă la un bărbat internat în secția ATI a Spitalului de Arși care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Foarte interesante amănunte!