Poliţia din Bruxelles a reţinut cel puţin 200 de persoane la un protest contra măsurilor anti-coronavirus

Poliţia din Bruxelles a reţinut cel puţin 200 de persoane la un protest contra măsurilor anti-coronavirus

Poliţia din Bruxelles a plasat în detenţie administrativă cel puţin 200 de persoane şi a oprit un protest neautorizat împotriva măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului organizat duminică, informează DPA.

Demonstraţia avea loc în faţa Gării Centrale, după cum a scris pe Twitter poliţia de la Bruxelles.

Cei implicaţi vor fi lăsaţi să plece unul câte unul după identificare, cu condiţia să plece paşnic şi să nu existe motive pentru arestarea lor, a specificat poliţia.

Până acum cel puţin 200 de persoane au fost plasate în detenţie administrativă, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al poliţiei, Olivier Slosse.

Belgia s-a pregătit pentru posibile proteste împotriva restricţiilor coronavirusului după ce vecina sa Olanda s-a confruntat cu proteste violente şi revolte în ultimele săptămâni.

Poliţia de la Bruxelles s-a aflat în prezenţă mare în capitală duminică şi i-a avertizat pe cei care intenţionau să participe să stea departe de emblematicul monument Atomium şi de Gara Centrală, în caz contrar riscând să fie reţinuţi.

În Belgia este în vigoare de câteva săptămâni o interdicţie de circulaţie în timpul nopţii pentru a combate răspândirea infecţiilor cu coronavirus, dar până acum nu au existat proteste mari împotriva măsurilor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Cineva și-a uitat chiloții”

4 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

5 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…