Poliția din Florida a eliberat o femeie prinsă între rădăcinile aeriene ale unui ficus uriaș

Poliția din Florida a eliberat o femeie prinsă între rădăcinile aeriene ale unui ficus uriaș

O femeie din Forida a rămas prinsă între rădăcinile terestre ale unui banian, un arbore din familia ficusului tropical (Ficus bengalensis), și a avut nevoie de ajutorul corpului de Poliției și Pompieri din Key West pentru a fi eliberată, relatează EFE.

Sursa foto: Key West Police Department / Facebook

Ofițerul Scott Standerwick a postat pe contul de Facebook al Poliției din Key West o fotografie incredibilă cu femeia, căreia i se văd doar picioarele, prinsă în mănunchiul de rădăcini aeriene. Se pare că femeia a încercat să se cațere, dar a alunecat și a rămas blocată ca într-o capcană.

Fotografia o arată pe femeia prinsă în interiorul rădăcinilor lemnoase, în timp ce un polițist îi vine în ajutor.

Bananianul (Ficus bengalensis) atrage prin modul său deosebit de a crește. Cum arborele este epifit (nefixat în pământ prin rădăcini puternice subterane) din ramuri se dezvoltă rapid rădăcini adventive, care se fixează de sol ca niște "proptele" sau "catalige".

Pe măsură ce arborele crește și formează ramuri, din fiecare ramură pornesc în jos "proptele" care susțin și hrănesc coroana. Treptat, dintr-un singur trunchi apare o adevărată pădure, ce poate acoperi o suprafață de 2-4 hectare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”