Poliţia din Israel a arestat 12 protestatari împotriva premierului Benjamin Netanyahu

Poliţia din Israel a arestat 12 protestatari împotriva premierului Benjamin Netanyahu

Poliţia din Israel a arestat, duminică la primele ore, 12 protestatari care au refuzat să încheie un protest împotriva premierului Benjamin Netanyahu, a declarat un purtător de cuvânt, conform dpa.

Un comandant adjunct din zona Ierusalimului, Ofer Schumer, a spus că poliţia a folosit o "forţă rezonabilă" împotriva câtorva protestatari care au refuzat părăsească strada din faţa reşedinţei oficiale a lui Netanyahu până duminică dimineaţă la 2 a.m. (23:00 GMT sâmbătă).

Dar un protestatar, Gil Barda, a declarat pentru dpa că intervenţia poliţiei a fost excesiv de "agresivă" atunci când mulţimile care au refuzat să plece au fost împinse departe.

Peste 10.000 de israelieni s-au adunat sâmbătă în faţa reşedinţei oficiale a premierului la Ierusalim, în ceea ce a fost poate cel mai masiv protest din Oraşul Sfânt din ultima perioadă. Protestul a avut loc într-o nouă zi de manifestaţii, din ce în ce mai masive, în toată ţara.

Mesajele manifestanţilor au variat, de la cele politice la cele economice, unele fiind axate mai mult pe procesul de corupţie împotriva premierului de lungă durată al ţării, acuzat de fraudă, luare de mită şi abuz de încredere şi a cărui plecare din funcţie este cerută, deşi Netanyahu neagă toate acuzaţiile, iar altele denunţând un management iresponsabil al pandemiei şi al crizei economice ulterior. Premierul în vârstă de 70 de ani este acuzat, printre altele, de relaxarea prematură a măsurilor de izolare pentru a preveni răspândirea virusului şi de o lipsă de pregătire pentru un eventual al doilea val.

Şomajul în ţară este acum de peste 20% din cauza reducerilor în activitate determinate de pandemie.

Un grup de activişti ai Likud, partidul lui Netanyahu, s-a strâns la câţiva metri de manifestaţia anti-guvernamentală, despărţiţi de un gard şi de un cordon de poliţie, exclamând mesaje în apărarea premierului. "Suntem aici pentru a-l apăra pe premier şi democraţia, pentru că Benjamin Netanyahu şi Likud au câştigat la urne. Au încercat prin justiţie, au încercat la alegeri şi, întrucât nu au putut, acum ies în stradă, dar nici aici nu vor reuşi", a declarat pentru EFE o apărătoare a şefului guvernului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei