Poliția franceză a evacuat esplanada din fața Luvrului, unde Macron va veni după închiderea urnelor

Poliția franceză a evacuat esplanada din fața Luvrului, unde Macron va veni după închiderea urnelor

Poliția franceză a evacuat duminică esplanada din fața Muzeului Luvru, unde candidatul centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, va veni în cursul serii la anunțarea rezultatului turului doi al alegerilor, împreună cu echipa sa de campanie și cu simpatizanții săi, informează agenția EFE.

Un purtător de cuvânt al Poliției a declarat că a fost creat un perimetru de securitate, dar că este vorba doar despre o ''verificare'' și ''ca măsură de precauție s-a decis evacuarea totală a sălii de presă și parțială a esplanadei''.

Însă surse din rândul echipei de campanie a lui Macron au declarat că evacuarea a fost decisă după ce câinii polițiști dresați pentru detectarea explozibililor au reacționat în mod suspect în timpul controlului de rutină din respectiva zonă.

De asemenea, agenția spaniolă de presă menționează că între timp perimetrul de securitate stabilit de forțele de ordine a fost extins, ajungând până la malurile Senei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”