Poliția germană nu a găsit niciun explozibil la bordul avionului care a aterizat de urgență la Koln

Poliția germană nu a găsit niciun explozibil la bordul avionului care a aterizat de urgență la Koln

Poliția germană a anunțat duminica aceasta că nu a găsit niciun explozibil în avionul EasyJet care a aterizat de urgență cu o zi înainte la Koln (vestul Germaniei), din cauza unor "conversații suspecte" auzite la bord, informează AFP.

Cei trei pasageri britanici de 31, 38 și 48 de ani, arestați după aterizare, continuă să fie interogați de poliție. Potrivit autorităților, niciunul dintre ei nu se afla în baza de date a serviciilor de securitate.

Avionul, un Airbus A319, ce făcea legătura între Ljubljana și Londra, a fost deturnat sâmbătă spre aeroportul german Koln-Bonn , ceea ce a provocat o importantă operațiune a poliției și a perturbat traficul aerian timp de mai multe ore.

Pilotul a decis să aducă aparatul la sol după ce pasageri au informat personalul de la bord că "mai mulți bărbați discutau despre subiecte legate de terorism", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției germane, fără a face mai multe precizări cu privire la durata acestei discuții.

Potrivit cotidianului german Bild, acești bărbați au folosit cuvintele "bombă" și "explozivi".

După aterizarea într-o zonă securizată pe aeroportul din Koln, în jurul orelor locale 18:00 (16:00 GMT), poliția federală i-a făcut pe cei 151 de pasageri să coboare pe tobogane și a izolat un rucsac ce aparținea celor trei suspecți, pe care geniștii l-au aruncat ulterior în aer.

Poliția a inspectat avionul cu ajutorul câinilor-geniști înainte de a anunța că nu a descoperit nimic suspect.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...