Poliţia israeliană a atacat credincioşi în Moscheea al-Aqsa din Ierusalim VIDEO

Poliţia israeliană a atacat credincioşi în Moscheea al-Aqsa din Ierusalim VIDEO

Poliţia israeliană a anunţat marţi seară că a intervenit în interiorul Moscheii al-Aqsa din Ierusalimul de Est pentru a disloca "agitatori" care au introdus "focuri de artificii, bastoane şi pietre", informează AFP.

Denunţând "o crimă fără precedent", mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, le-a cerut palestinienilor din Cisiordania "să meargă în masă la moscheea al-Aqsa pentru a o apăra", scrie Agerpres.

Semiluna Roşie Palestiniană a raportat răniţi, dar nu a precizat câte persoane au fost rănite şi a precizat, într-o declaraţie, că forţele israeliene îi împiedicau pe medicii săi să ajungă lamoschee.

"Stăteam pe un scaun recitând (Coran)", a declarat o femeie în vârstă pentru Reuters în timp ce stătea în faţa moscheii, luptându-se să îşi tragă sufletul.

"Au aruncat grenade asomatoare, una dintre ele m-a lovit în piept", spuse ea şi a început să plângă. Când poliţiştii au intrat în moschee, s-a aruncat cu pietre în ei şi au fost trase artificii din interior de către un grup mare de agitatori, se arată în comunicatul poliţiei israeliene, care adaugă că un ofiţer de poliţie a fost rănit la picior.

Violenţa în Cisiordania şi Ierusalim a crescut în ultimul an şi există îngrijorarea că tensiunile ar putea escalada în această lună, luna sfântă musulmană a Ramadanului, care coincide cu Paştele iudaic şi cu cel creştin. Fricţiunile din complexul Moscheei Al-Aqsa, cunoscut de evrei drept Muntele Templului, au declanşat violenţe în ultimii ani.

Grupuri palestiniene au condamnat atacurile Israelului asupra credincioşilor, pe care le-au descris drept o crimă.

"Avertizăm ocupaţia împotriva încălcării liniilor roşii la locurile sfinte, ceea ce va duce la o mare explozie", a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Înregistrări video care circulau pe reţelele de socializare, şi pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, arătau focuri de artificii şi poliţiştii bătând oameni în interiorul moscheii.

De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri, mai multe rachete au fost lansate din nordul Fâşiei Gaza spre teritoriul israelian.

Jurnaliştii AFP au văzut trei rachete trase de departe, iar martorii au spus că au văzut mai multe, în timp ce armata israeliană a raportat sunetul sirenelor de avertizare în mai multe zone urbane israeliene din jurul Fâşiei Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”