Poliţia nu tratează drept terorist atacul cu cuţitul comis la Glasgow într-un hotel destinat găzduirii refugiaţilor

Poliţia nu tratează drept terorist atacul cu cuţitul comis la Glasgow într-un hotel destinat găzduirii refugiaţilor

Poliţia britanică a anunţat că în stadiul actual al anchetei nu tratează drept terorist atacul cu cuţitul comis vineri în oraşul scoţian Glasgow într-un hotel despre care presa britanică a aflat că este folosit pentru găzduirea de refugiaţi, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit autorităţilor, şase persoane au fost rănite, printre care şi un poliţist, în urma acestui atac comis în incinta hotelului situat în centrul oraşului scoţian Glasgow de un individ care a fost apoi împuşcat mortal în timpul intervenţiei poliţiei.

Un responsabil al poliţiei scoţiene, Steve Johnson, a confirmat moartea atacatorului. ''Alte şase persoane sunt la spital pentru îngrijirea rănilor, inclusiv un ofiţer de poliţie, aflat în stare critică, dar stabilă'', a mai precizat acesta într-un mesaj pe Twitter.


Foto: (c) Stringer / EPA


Poliţia a dat asigurări de asemenea că niciun alt suspect nu este căutat în legătură cu acest atac, dar a cerut populaţiei să evite zona unde a avut loc incidentul, respectiv străzile West George şi Renfield, care sunt închise.

''Incidentul de pe strada West George din Glasgow nu este tratat drept terorist. Investigaţia continuă'', a scris poliţia scoţiană pe contul ei de Twitter.

Nu au fost deocamdată furnizate informaţii despre suspect şi persoanele pe care le-a atacat, dar presa britanică notează că respectivul hotel este folosit pentru găzduirea solicitanţilor de azil. Conform asociaţiei ''Positive Action in Housing'', care se ocupă de găzduirea migranţilor, în hotel se află refugiaţi puşi la adăpost de către autorităţi în cadrul măsurilor de izolare instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.


Foto: (c) Stringer / EPA


Postul BBC şi alte media britanice afirmă, citând surse guvernamentale, că în urma atacului şi-au pierdut viaţa suspectul şi alte două persoane, decesul acestora din urmă nefiind însă confirmat până în prezent de autorităţi. Mai mulţi martori de la faţa locului au relatat presei despre scene cu persoane grav rănite.

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat ''profund întristat'' de cele petrecute în Scoţia, în timp ce premierul scoţian Nicola Sturgeon a transmis un mesaj în care vorbeşte despre informaţii ''cu adevărat teribile'' şi menţionează că va oferi mai multe date ''pe măsură ce se clarifică situaţia''.

Atacul de la Glasgow survine la mai puţin de o săptămână după un altul asemănător comis în oraşul Reading de un individ care a acţionat singur, dar care era cunoscut serviciilor de informaţii britanice, acel atac fiind încadrat drept terorist.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina