Poliția sârbă a găsit arme într-un autoturism parcat în apropierea locuinței premierului Aleksandar Vucic

Poliția sârbă a găsit arme într-un autoturism parcat în apropierea locuinței premierului Aleksandar Vucic

Poliția sârbă a găsit arme într-o mașină parcată în apropierea locuinței personale a premierului sârb Aleksandar Vucic, relatează agenția DPA citând ediția online de sâmbătă a cotidianului Blic.

Printre armele și munițiile descoperite se regăsesc un lansator de grenade reactive și patru grenade de mână. Premierul sârb nu locuiește în respectiva clădire, o vilă dintr-o suburbie împădurită a capitalei Belgrad, el fiind stabilit la reședința sa oficială.

Prim-ministrul conservator Aleksandar Vucic conduce de patru ani guvernul de la Belgrad, el fiind reînvestit anul acesta în urma alegerilor legislative anticipate desfășurate în aprilie. Vucic mai afirmat în trecut că a primit amenințări din cauza reformelor economice pe care le-a promovat.

În luna martie 2003, un grup de polițiști asociați unei grupări din lumea interlopă l-au asasinat pe premierul pro-occidental Zoran Djindic.

În pofida acțiunilor ferme împotriva crimei organizate ce au urmat acelui asasinat, grupările de acest fel își fac în continuare simțită prezența. Eficientizarea administrației și combaterea corupției și a crimei organizate sunt printre principalele exigențe formulate de Uniunea Europeană pentru aderarea Serbiei la blocul comunitar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale